Klinik Uygulamada Bilissel Davranisci Terapi 1

Download Klinik Uygulamada Bilissel Davranisci Terapi 1 PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Klinik Uygulamada Bilissel Davranisci Terapi 1 book now. This website allows unlimited access to, at the time of writing, more than 1.5 million titles, including hundreds of thousands of titles in various foreign languages.
Klinik Uygulamada Bilişsel Davranışçı Terapi - 1

Psikiyatrik bozukluklar yanında diğer tıbbi hastalık ve sosyal sorunlarda da en faydalı terapi yöntemi olduğu gösterilmiş olan Bilişsel Davranışçı Terapi'ye (BDT) ilgi her geçen gün artmaktadır. Ruh sağlığı çalışanlarının BDT'ye yönelik artan okuma ve öğrenme çabası bu alanda yazılan kitap sayısının artması ihtiyacını doğurmuştur. Bu kitap, BDT eğiticisi olarak görev alan ve aynı zamanda klinik uygulama yapan akademisyenler tarafından BDT'yi öğrenmek ve uygulamak isteyenler için kaynak kitap olması hedeflenerek yazılmıştır. Yazarlar, BDT'nin uygulanmasına yönelik bilgileri aktarırken çeviri kitaplardan farklı olarak yaşadığımız toplumun değerleri ve kültürel yapısı gibi etkenleri de göz önünde bulundurmuşlardır. Kitapta BDT'nin temel kavramları ele alındıktan sonra klinik pratikte en çok karşılaşılan ruhsal bozukluklardan Depresyon, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Panik Bozukluk, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Sosyal Anksiyete Bozukluğu ve Fobilerde BDT uygulamasına yönelik bilgiler sunulmuştur. Her bölümde yazarlar tarafından takip edilen olgulardan uyarlanan örnekler sunulmuştur. Teorik ve pratiğin harmanlanarak sade bir dille sunulduğu eserin ruhsal acılara dokunan sizlere yol göstermesi dileğiyle…
Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler - Kavramlar ve Teknikler I

Author: St. Clements University Akademisyen Ekibi
language: tr
Publisher: Prof. Dr. Bilal Semih Bozdemir
Release Date:
Klinisyenler, terapi seansı sırasında hem davranışsal ipuçlarını hem de duygusal tepkileri tanımada usta olmalı, müşteri deneyimini optimize etmek ve sıkıntıyı azaltmak için gerektiği gibi maruziyeti ayarlamalıdır. Tersine, terapistler, tedaviyi bırakmaya veya daha kötü sonuçlara yol açabilecek ezici korku tepkilerini önlerken öğrenmeyi kolaylaştırmak için maruziyet yoğunluğunu dengelemelidir. Genellikle, maruziyetin etkinliğini artırmak ve maruziyet sırasında ve sonrasında uyarlanabilir başa çıkma stratejilerini desteklemek için bilişsel-davranışçı terapi (BDT) ve farkındalık teknikleri gibi diğer kanıta dayalı yaklaşımlarla eşleştirilir.