Luopumisen Tuska

Download Luopumisen Tuska PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Luopumisen Tuska book now. This website allows unlimited access to, at the time of writing, more than 1.5 million titles, including hundreds of thousands of titles in various foreign languages.
Luopumisen tuska

Valta on ihana asia! Mikä on ollut Suomen presidenttien suhde valtaan ja vallasta luopumiseen? Relander, Svinhufvud, Mannerheim, Paasikivi, Kekkonen, Ahtisaari... Kuinka moni Suomen presidenteistä on luopunut tehtävistään helpottuneena, vapaaehtoisesti tai "vapaaehtoisesti", ja kuinka moni on tarrautunut vaikka vain viimeisellä hetkellä mahdollisuuteen jatkaa?Tässä sarjassa on Urho Kaleva Kekkonen lyömätön sankari. Ministeri Eino Uusitalo esitti Kekkosta tarvittavan vielä uudella kaudella aina vuoteen 1990 saakka, jolloin tämä olisi saavuttanut 90 vuoden iän. Relander olisi halunnut jatkaa vaikeuksistaan huolimatta, samoin voimahahmo Ukko-Pekka Svinhufvud. Risto Rytikin horjui sodan aikana kahden vaiheilla. Paasikivellä oli aika työ saada jatkuvasti sairasteleva Mannerheim esittämään eronpyyntönsä, mutta niin vain Paasikivi itse houkuteltiin vielä kuolinvuonnaan 1956 "mustaksi hevoseksi" jatkokierroksille. Ahtisaari olisi varmasti valittu uudelleen, mutta oma puolue ei halunnut! Kova halu oli Tarja Halosellakin jatkaa toiselle kaudelle, ja näin on tapahtunut myös Sauli Niinistön kohdalla.Valta viettelee, valta houkuttelee: valta on ihana asia!Professori Martti Turtola tarkastelee presidenttien viimeisen virkavuoden päätöksiä mahdollisesta jatkostaan. Kuinka paljon omat puolueet ovat halunneet käyttää hyväkseen sitä, että "istuvalla presidentillä on aina etulyöntiasema"? Entä kuinka paljon asianomainen itse on tuntenut himoa jatkaa tehtävissään? Sotahistorian professori (emeritus) Martti Turtola (s. 1947) on Suomen arvostetuimpia historiantutkijoita. Hän on Maanpuolustuskorkeakoulun sotahistorian dosentti sekä Helsingin ja Turun yliopistojen dosentti. Turtolan laajaan kirjalliseen tuotantoon kuuluu mm. useita elämäkertateoksia sodan ajan huomattavimmista suomalaisista upseereista.
Suruvuosi

Kun filosofi Leena Vilkan Tekla-tytär kuolee kuusivuotiaana syöpään, äidin elämä muuttuu peruuttamattomasti. Suru on niin valtava, ettei sille ole sanoja. Voiko lapsen kuolemasta selviytyä? Täytyykö siitä selviytyä? Samalla Vilkka tekee huomioita siitä, miten surua ja kuolemaa yhteiskunnassamme käsitellään. Miksi monen on niin vaikeaa kohdata sureva ihminen? Suruvuosi on itsenäinen jatko-osa Vilkan teokselle Viimeinen vuosi, joka käsittelee Teklan yllättävää sairastumista. Ympäristöfilosofi Leena Vilkka (s.1964) on julkaissut useita tietokirjoja. Hän kirjoittaa kolumneja Ylelle.
Tavarataidot

Kotimainen vastine KonMarille! Unohda pikaraivaukset – opettele tavarataidot! Tavaroiden määrä suomalaisissa kodeissa on nykyään valtava, eikä kaupastakaan tavara lopu. Tavaratulvan kesyttäminen vaatii uutta osaamista: nyt tarvitaan tavarataitoja! Tavarataidot-kirja kertoo, miksi meillä on liikaa tavaroita ja mitä asialle pitäisi tehdä. Kirja ohjeistaa oivaltavasti tavaratulvan torjumiseen, sopivan määrän hahmottamiseen ja ylläpitämiseen sekä liiasta luopumiseen. Kirjassa neuvotaan käytännönläheisesti, miten tavarapaljous selätetään: mistä tietää kuinka paljon on sopivasti, miten poistetuista tavaroista pääsee vastuullisesti eroon ja miten estää turhien tavaroiden kertyminen kotiinsa. Teos auttaa näkemään, millaiset ajatusharhat tekevät turhasta luopumisen vaikeaksi ja miten niitä vastaan voi taistella. "Eläkeikää lähestyvät vanhemmat, joiden aikuiset lapset olivat jo lähteneet pois kotoa, halusivat muuttaa isosta omakotitalosta pienempään kerrostaloasuntoon. Muuttoa varten talon tavaroita alettiin käydä läpi. Joukossa oli paljon lapsille kuuluneita esineitä, kuten leluja, piirustuksia ynnä muuta. Päälle kolmekymppiset lapset olivat auttamassa tavaroiden raivaamisessa. Varaston uumenista tuli esiin vanhoja sarjakuvalehtiä. Yksi lapsista ilahtui löydöstä. Hän pakkasi lehdet siististi pahvilaatikkoon, teippasi sen kiinni ja kirjoitti tussilla päälle: Vanhoja sarjakuvalehtiä. Säästetään. Sitten hän kantoi laatikon tyytyväisenä takaisin vanhan asunnon varastoon." Helsingissä asuva Jenni Sarras on viestinnän ammattilainen, joka pitää tolkusta ja tavallisesta arjesta. Hän on vuodesta 2012 kirjoittanut suosittua Arkijärki-blogia, jonka motto sopii hyvin tavarataitoihin: Elämä vaan on helpompaa, kun omaisuuteen ei huku ja tavarat löytyvät sieltä mistä pitääkin.